Uvjeti poslovanja web stranice Promostart.hr

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na internet stranicama/web trgovini www.promostart.hr (dalje u tekstu: „Promostart.hr“). Pristupom ovoj stranici smatra se da je Kupac pročitao ove Uvjete poslovanja, razumio ih, te da ih Kupac svojom narudžbom odnosno kupnjom proizvoda prihvaća.

Opće odredbe

Naručivanje odnosno slanje upita za proizvode putem Promostart.hr moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naši prodajni agenti odgovaraju na upite i upućuju ponude radnim danima od 8:30 – 16:30 h.

Prodavatelj je BIZ START d.o.o. , Banjavčićeva 5 , 10000 Zagreb, OIB: 70585473908

Kupac proizvoda je svaka pravna osoba koja posjeti Promostart.hr, odabere proizvod, stavi proizvod/e u košaricu i pošalje upit putem Promostart.hr. Nakon zaprimljenog upita naši prodajni agenti poslat će informativnu ponudu prema kojoj klijent može izvršiti uplatu prema kupoprodajnoj cijeni u punom iznosu. Virmanskom uplatom prema ponudi/predračunu narudžba se smatra potvrđenom. Ako je klijentu potrebna personalizacija artikla (tisak), tada je uz potvrdu uplate potrebno još i odobrenje vizualizacije personaliziranog artikla od strane kupca, za proizvode koje je klijent odabrao.

Proizvod je bilo koji artikl koji se nalazi na Promostart.hr, a označen je cijenom i brojem artikla (šifrom).

Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, Prodavatelj ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih Kupac vidi na zaslonu svog monitora.

Naručivanje

Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada Kupac pošalje potvrdu uplate e-poštom na adresu: info@promostart.hr. Proizvod s personalizacijom (tiskom) se smatra naručenim u trenutku kada Kupac potvrdi simulaciju personaliziranog artikla, te pošalje potvrdu uplate e-poštom na adresu: info@promostart.hr. Putem Promostart.hr Kupcu je omogućena kupnja svih Proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja, jedino ako željeni proizvodi nisu dostupni na stanju skladišta u datom trenutku.
Kupci mogu biti isključivo pravne osobe koje prihvaćaju ove Uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom Proizvoda na Promostart.hr.

Potvrda narudžbe od strane prodavatelja

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom odmah nakon zaprimljene potvrde koja sadrži sve zakonom i ovim Uvjetima poslovanja propisane detalje. Prodavatelj zadržava puno pravo u bilo kojem trenutku stornirati narudžbu, te se time obvezuje da će u propisanom zakonskom roku izvršiti puni povrat novca.

Cijene

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, euro (€), bez PDV-a. Istaknute cijene Proizvoda na Promostart.hr službeni su cjenik Prodavatelja.

Plaćanje

Naručene Proizvode s dodatnim troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavatelju platiti virmanskom uplatom prilikom potvrde narudžbe.

Način plaćanja

Plaćanje virmanom: Iznos računa podmirujete uplatom na žiro račun poduzeća BIZ START d.o.o. – Erste&Steiermärkische Bank d.d. – HR3124020061100817162

Izjava o privatnosti

Podacima fizičke i/ili pravne osobe (ime i prezime, naziv društva, adresa, kontakt telefon, e-mail Kupca te podaci o plaćanju) raspolaže Prodavatelj te se Prodavatelj obvezuje da će podatke pažljivo čuvati, sukladno važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka i drugim odgovarajućim propisima.

Podaci fizičke i/ili pravne osobe poznati su isključivo nadležnim osobama koje izvršavaju potrebne postupke kako bi se kupnja i prodaja Proizvoda provodila uspješno i pravilno. Ukoliko se podaci navedeni u ovim Uvjetima prodaje ne unesu, neće biti moguće uputiti upit i/ili izvršiti kupnju Proizvoda putem Promostart.hr. Podacima se raspolaže ručno i informatičkim putem. Podaci dostavljeni Prodavatelju mogu se proslijediti specijaliziranim društvima i organizacijama koje u ime Prodavatelja obavljaju usluge obrade podataka, u odnosu na što svaki Kupac daje svoj izričit pristanak kroz narudžbu/kupnju Proizvoda putem Promostart.hr i prihvaćanjem ovih Uvjeta poslovanja.

Dostava/isporuka

Isporuku obavlja Prodavatelj putem ovlaštenih kurirskih službi i pošte.

Zbog procesa proizvodnje i tiska, zadržavamo pravo isporuke i fakturiranja +/-5% količine proizvoda koje je Kupac naveo u narudžbi, osim ako nije drugačije navedeno.

Poštarina 

Troškove poštarine snosi Prodavatelj, osim u slučaju narudžbe uzoraka. Prilikom povrata naručenog Proizvoda Kupac snosi trošak povrata. Ukoliko je učinjena pogreška od strane Prodavatelja ili se radi o greški na samom Proizvodu, troškove povrata snosi Prodavatelj. Odluku o odgovornosti za trošak donosi Prodavatelj po vlastitoj diskrecijskoj ocijeni.

Uvjeti dostave 

Naručene Proizvode (dalje u tekstu: „Pošiljka“) Prodavatelj se obvezuje poslati putem jedne od kurirskih službi koje posluju u Republici Hrvatskoj, unutar 5-7 radnih dana od zaprimanja potvrde o plaćanju Proizvoda odnosno potvrde narudžbe. U slučaju narudžbe proizvoda s personalizacijom vrijeme dostave ovisi količini naručenih proizvoda i trenutnom kapacitetu tiskare – okvirni rok može Vam dati naš agent nakon zaprimljenog upita. Prodavatelj ne jamči za vrijeme isporuke nakon predaje pošiljke ovlaštenoj osobi za preuzimanje pošiljke od strane kurirske službe. Sve naručene Proizvode nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu tj. u jednoj pošiljci. Ukoliko navedeno, zbog stanja zaliha, neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljaka.

Nedostupni proizvodi

Proizvodi koji su nedostupni u vrijeme narudžbe, ne mogu se naručiti. U slučaju da naručeni Proizvod nakon obavljene narudžbe postane nedostupan, Prodavatelj će Kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, Prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Svi eventualni povrati novca se vrše putem poslovnog računa Prodavatelja na poslovni račun Kupca u banci.

Besplatna dostava

Besplatna dostava vrijedi za sve iznose koji premašuju minimalni iznos narudžbe od 250 € + PDV. 

Ostali uvjeti dostave 

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja Pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati radniku kurirske službe koji je Pošiljku dostavio, odnosno odbiti preuzeti Pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Reklamacija, zamjena, povrat novca

Reklamacija

Kupljeni Proizvod kojeg Kupac nije koristio, ima pravo vratiti u roku od 15 dana od dana preuzimanja Pošiljke. Prilikom vraćanja proizvod mora biti u originalnom stanju i bez vidljivih tragova korištenja ili drugih oštećenja. Ukoliko se Kupac odluči na reklamaciju Proizvoda, mora o svojoj namjeri odmah obavijestiti Prodavatelja putem e-maila info@promostart.hr. U slučaju valjane reklamacije, troškove poštarine prilikom odašiljanja paketa s reklamiranim Proizvodima snosi Prodavatelj. U slučaju zloporabe prava na reklamaciju Prodavatelj pridržava pravo na prekid daljnje suradnje i na obustavu isporuke novih narudžbi. Prodavatelj prema vlastitoj diskreciji odlučuje o valjanosti reklamacije.

Zamjena 

U slučaju da Kupac mijenja količinu i vrstu Proizvoda, troškove zamjene i isporuke snosi Kupac.

Povrat novca 

Povrat novca u slučaju valjane reklamacije Kupca izvršit će se uplatom iznosa u visini prodajne cijene vraćenih Proizvoda na poslovni račun Kupca u roku od 30 dana od kada je reklamacija prijavljena.

Promotivne akcije

Promotivne se akcije ne odnose na postojeće narudžbe i ne mogu se kombinirati s ostalim akcijama i popustima.

Prigovori

Svoj pisani prigovor u smislu članka 10. važećeg Zakona o zaštiti potrošača Kupac može podnijeti na adresu:
BIZ START d.o.o.
Banjavčićeva 5
10 000 Zagreb
ili putem elektroničke pošte: info@promostart.hr

Odricanje odgovornosti

Prodavatelj zadržava pravo na tiskarske pogreške. U slučaju pogrešne cijene ili teksta u internetskoj trgovini www.promostart.hr mjerodavna je cijena ili tekst koji će priopćiti prodajni agent tj. zaposlenik poduzeća BIZ START d.o.o.
Prodavatelj ima pravo izmjene Uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku kao i pravo ukidanja pristupa stranici Promostart.hr bez prethodne obavijesti. Da bi Kupac bio upoznat s mogućim izmjenama Uvjeta poslovanja, Kupac je obvezan povremeno pročitati Uvjete poslovanja. Samim korištenjem stranice Promostart.hr od strane Kupca podrazumijeva se da je Kupac upoznat sa svim izmjenama te da ih Kupac razumije i prihvaća. Ukoliko se Kupac ne slaže s Uvjetima poslovanja, isti će se suzdržati od uporabe stranica Promostart.hr. Prodavatelj isključuje odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu Kupcima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.